Pyszne menu, przyjęcia weselne i okolicznościowe

Poznaj naszą ofertę

Oferta Restauracji Jedyna to przede wszystkim doskonale skomponowane menu – domowe zupy, różnorodne dania obiadowe i rozpływające się w ustach desery. Nasze posiłki serwujemy również w formie cateringu. Dostarczymy obiady dla pracowników do firm, a także do szkół i innych placówek. Możemy także przygotować garmaż na indywidualne zamówienie oraz zapewnić posiłki na różnego rodzaju eventy.

Mamy rozbudowaną ofertę menu na imprezy okolicznościowe. Dostosowujemy swoje usługi do specyfiki przyjęcia weselnego, komunijnego czy też stypy. Zajmiemy się organizacją urodzin i chrzcin, wspólnie z Państwem ustalimy szczegóły uroczystości i zapewnimy kompleksową organizację imprezy, tak by Państwa gościom niczego nie zabrakło.

Zachęcamy do zapoznania z ofertą restauracji i organizacji urodzin w Gdyni Witomino!

Menu

Specjalność szefa kuchni

Półmisek jedynej – 45zł

  • Szaszłyk
  • Ser po Rzymsku
  • Filet z kurczaka
  • Frytki

Jajecznica z trzech jaj, pieczywo masło 7zł
Jajecznica z dwóch jaj z cebulą i szynką, pieczywo, masło 7zł
Jajecznica na boczku z dwóch jaj, pieczywo, mało 7zł
Jajka sadzone 2 szt., pieczywo, masło 7zł
Omlet z dżemem z dwóch jaj, pieczywo, masło 7zł
Parówki na gorąco 2 szt., pieczywo, masło 7zł

Sałatka słoneczna ser żółty, szynka, kukurydza, ananas, seler konserwowy, majonez, pieczywo, masło 8zł
Śledź leśny matjas, ogórek, cebula, grzyby,

majonez, koncentrat pomidorowy, pieczywo, masło

8zł
Kaczka bakaliowa roladka z kaczki z rodzynkami i morelą, pieczywo, masło 8zł

Bulion 4zł
Rosół z makaronem 5zł
Kołduny w bulionie 6zł
Kołduny w barszczu 6zł
Barszcz czysty 4zł
Barszcz z krokietem 6zł
Krem z brokułów 7zł
Krem z pieczarek 7zł
Flaczki 7zł
Żurek 6zł
Fasolka po bretońsku 7zł
Zupa dnia 3zł

Golonka po Pomorsku bez kości ziemniaki lub pieczywo, kapusta zasmażana 7 zł/(100g)
Kotlet schabowy panierowany ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 15zł
kotlet schabowy po Hawajsku ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 16zł
Kotlet szwajcarski ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 17zł
Szaszłyk drobiowy ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 16zł
Szaszłyk wieprzowy ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 19zł
Kotlet de volaill ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 16zł
Filet drobiowy panierowany ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 15zł
Filet drobiowy po parysku ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 16zł
Bryzol wołowy ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 26zł
Sznycel po wiedeńsku ziemniaki lub frytki, zestaw surówek 17zł
Placek po cygańsku zestaw surówek 16zł

DANIA RYBNE

Łosoś saute (100 g) 6zł
Pstrąg saute (100 g) 5zł
Dorsz w cieście 5zł

Frytki (100g) 3,5zł
Zestaw surówek (100g) 3zł
Sosy (50g): czosnkowy, winegret, majonezowy 1zł

Lody z bitą śmietaną i owocami 10zł
Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i lodami 12zł
Naleśniki (2 szt.) z serkiem mascarpone

i sosem czekoladowym

14zł

Herbata 3zł
Kawa mielona 4zł
Kawa rozpuszczalna 4zł
Capucino 4zł
Kawa mrożona 8zł

Napoje gazowane "Nata" 500ml 3zł
Soki owocowe 100ml 1zł
Woda mineralna 500ml (gazowana/niegazowana) 2zł

Specjal 500ml 5zł
Tyskie 500ml 5zł
Lech 500ml 5zł
Żywiec 500ml 5,5zł
Warka Strong 500ml 5,5zł
Łomża 500ml 5,5zł

 

Imprezy okolicznościowe

Zrealizujemy indywidualne życzenia Klientów i zorganizujemy różnego typu przyjęcia rodzinne, spotkania biznesowe czy klasowe. Dostosujemy menu i plan imprezy do Państwa potrzeb oraz zadbamy o perfekcyjną obsługę.

Urodziny, imieniny i jubileusze dzięki perfekcyjnej organizacji i szampańskiej zabawie na długo zapadną w Pamięć Państwa gościom.

Aktualna oferta na imprezy z okazji chrztu dziecka.

Uroczysty obiad z deserem.

Przykładowe menu:

Obiad:

 

  • rosół z makaronem
  • trzy rodzaje mięsa, po dwie porcje mięsa na osobę:
    • kotlet de’volaille z masłem lub serem
    • kotlet schabowy z pieczarkami lub z serem i ananasem
    • pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym
  • ziemniaki i/lub frytki
  • bukiet trzech surówek

Deser:

  • ciasto tortowe (jedna porcja/osobę): marczello, szarlotka, sernik, wuzetka
  • kawa, herbata, śmietanka do kawy, cytryna (bez ograniczeń)
  • zimne napoje, soki, woda (200ml)

Koszt: 60zł/osobę

Istnieje możliwość zamówienia tortu okolicznościowego oraz dodatkowego ciasta, a także kolacji.

Oferta na imprezę rodzinną z okazji przystąpienia dziecka do Pierwszej Komunii Świętej.

Uroczysty obiad z deserem.

Przykładowe menu:

Obiad:

  • rosół z makaronem
  • trzy rodzaje mięsa, po dwie porcje mięsa na osobę:
    • kotlet devolaille z masłem lub serem
    • kotlet schabowy z pieczarkami lub z serem i ananasem
    • pieczeń z szynki w sosie pieczeniowym
  • ziemniaki, frytki
  • bukiet trzech surówek

Deser:

  • lody z owocami i bitą śmietaną
  • kawa, herbata, mleczko, cytryna (bez ograniczeń)
  • zimne napoje, soki, woda (200ml)

koszt: 85zł/osobę napoje zimne, soki - bez ograniczeń

Istnieje możliwość zamówienia tortu okolicznościowego oraz ciasta.

Kolacja:

  • schab ze śliwką
  • rolada drobiowa „Delicja” (ser, papryka)
  • rolada drobiowa „Mozaika” (migdały, rodzynki, pod biała pierzynką)
  • pstrąg w galarecie
  • jajka molett na bazie sałatki jarzynowej
  • półmisek warzywny (ogórki, pomidory)
  • pieczywo i masło

koszt: 45zł/osobę

Przyjęcia weselne organizowane są na głównej sali, możliwość dostosowania wystroju według potrzeb i indywidualnych upodobań.

W zakresie organizacji i obsługi imprez weselnych stale współpracujemy z orkiestrą lub z dj'em, proponujemy torty weselne z zaprzyjaźnionej cukierni - ROGALIK .

Na sali znajduje się Bar - który może zostać uruchomiony na życzenie klienta.

OBIAD:

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z porów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z zielonego groszku
  • Krem z pomidorów

Zupy krem podane są w bulionówkach lub w chlebkach.

Drugie danie (do wyboru 3-4 rodzaje mięs po dwie sztuki na osobę):

  • kotlet schabowy (z pieczarkami lub z serem i ananasem)
  • kieszonki schabowe z pieczarkami
  • sakiewki schabowe z sosem pieczeniowym z kopytkami
  • schab ze śliwką w sosie pieczeniowym
  • zrazy schabowe
  • udko z kurczaka z ryżem i rodzynkami białym sosie
  • udko pieczone z kurczaka
  • filet drobiowy po parysku
  • filet drobiowy z suszonymi pomidorami
  • filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym
  • kotlet de Volaill
  • zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką
  • pieczeń z szynki w sosie
  • zrazy wołowe w sosie pieczeniowym

Oraz ziemniaki i frytki.

Surówki (3 do wyboru):

  • buraczki na ciepło lub na zimno
  • marchewka z groszkiem lub bez groszku na ciepło
  • kapusta zasmażana
  • czerwona kapusta z rodzynkami na ciepło lub surówka
  • biała kapusta z koperkiem
  • kapusta pekińska kukurydza i czerwona papryką
  • surówka z marchewki (z jabłkiem lub rodzynkami lub chrzanem)
  • mizeria
  • surówka z ogórków, pomidorów, sałaty z sosem vinegret
  • seler z rodzynkami
  • surówka z ogórka kiszonego z cebulką

ZAKĄSKI ZIMNE (do wyboru):

  • Schab ze śliwką lub morelą w maladze
  • Schab sylwestrowy
  • Schab z porą i boczkiem wędzonym
  • Schab z grzybami
  • Rolada drobiowa ”Delicja” (ser, papryka)
  • Rolada drobiowa „Mozaika”(migdały, rodzynki)
  • Rolada drobiowa „Kolorowa” (warzywa)
  • Rolada drobiowa trójkolorowa
  • Galantyna z kurczaka
  • Rolada z kaczki bakaliowa
  • Rolada z kaczki wątróbką i słoninką
  • Karkówka pieczona z ziołami
  • Pasztet królewski
  • Befsztyk tatarski
  • Ozorki w maladze
  • Tymbaliki drobiowe
  • Koreczki mięsno – warzywne
  • Koreczki z śliwką i boczkiem
  • Półmisek szwedzki (szynka 2 rodzaje, polędwica, kabanosy, salami)

Dania z ryb:

  • Pstrąg w galarecie
  • Pstrąg faszerowany
  • Ryba po grecku
  • Szczupak faszerowany
  • Dorsz faszerowany
  • Śledzie po japońsku
  • Śledzie z cebulką w oleju
  • Śledź leśny (grzyby, ogórek, cebula)
  • Rolmopsy śledziowe
  • Łosoś w galarecie
  • Łosoś wędzony
  • Węgorz wędzony
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka molett na bazie sałatki jarzynowej

Sałatki:

  • Jarzynowa
  • Drobiowa (kurczak, por, jajko, ananas)
  • Tuńczykowa
  • Śledziowa
  • Słoneczna (szynka, seler, ser żółty, kukurydza, ananas)
  • Milagro (kurczak grilowany, seler naciowy, ogórek zielony, kukurydza, ananas)
  • Selerowa (seler, kukurydza, ananas, czerwona fasola, orzechy włoskie)
  • Gyros – warstwowa (sałata pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza, cebula, kurczak grillowany, sos ketchupowo-majonezowy
  • Grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula, feta, oliwki, sos winegret)
  • Półmisek warzywny (ogórki, pomidory)

DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PO GODZINIE 22.00 (do wyboru 2-3):

  • Płonący indyk w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniaczkami (300 zł)
  • Prosie pieczone z kaszą i ciemnym sosem - (800 zł)
  • Bigos z kiełbasą
  • Flaczki
  • Forszmak
  • Bogracz
  • Żurek
  • Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
  • Strogonow
  • Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem lub z cebulkami
  • Udka pieczone

Kawa, herbata a także pieczywo i masło podawane są bez ograniczeń,

Owoce oraz soki i napoje – kwestia do ustalenia

KOSZT: od 135 zł do 170 zł od osoby

Niniejsza propozycja nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu prawa, ceny mają charakter orientacyjny.

Oferta handlowa przygotowywana jest na indywidualne zamówienie w oparciu o szczegółowe ustalenia.

Organizujemy spotkania pogrzebowe

Szczegółowa oferta:

ZESTAW I

Zupa:

Rosół z makaronem

Drugie danie:

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 26zł/osobę

ZESTAW II

Zupa:

Rosół z makaronem

Drugie danie:

Filet drobiowy po parysku, ziemniaki, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 27zł/osobę

ZESTAW III

Zupa:

Rosół z makaronem

Drugie danie:

Pieczeń z szynki w sosie, ziemniaki, kapusta zasmażana, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 28zł/osobę

ZESTAW IV

Zupa:

Żurek z grzankami

Drugie danie:

Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 28zł/osobę

ZESTAW V

Zupa:

Barszcz z kołdunami lub z pasztecikiem lub z krokietem

Drugie danie:

Kotlet schabowy z serem, ziemniaki, kapusta zasmażana, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 29zł/osobę

ZESTAW VI

Zupa:

Barszcz z kołdunami lub z pasztecikiem lub z krokietem

Drugie danie:

Kotlet de’volaille, ziemniaki, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 30zł/osobę

ZESTAW VII

Zupa:

Rosół z makaronem

Drugie danie:

Filet z dorsza lub z pangi, ziemniaki, bukiet surówek

Deser:

Kawa, herbata, pięć rodzajów ciast, zimne napoje, soki

 

Cena zestawu: 30zł/osobę

Na Państwa życzenie zorganizujemy każdy rodzaj uroczystości rodzinnej i biznesowej...

Urodziny, imieniny, jubileusze będą niezapomnianym wspomnieniem za sprawą wyśmienitego poczęstunku i szampańskiej zabawy.

Organizujemy zarówno spotkania biznesowe, jak i wigilie dla pracowników.

Jesteśmy firma gastronomiczną posiadającą duże doświadczenie w żywieniu zbiorowym.

Specjalizujemy się w dostarczaniu gotowych posiłków obiadowych do przedszkoli, szkół i zakładów pracy.

Pragniemy zaznaczyć, że wszystkie potrawy od podstaw są wykonywane przez naszych pracowników i są przygotowywane w oparciu o tradycyjne polskie przyzwyczajenia żywieniowe i kulinarne, przy zachowaniu wszystkich wymogów sanitarno–epidemiologicznych.

Jesteśmy pod stała kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Gdyni, a produkty do ich wytworzenia są najwyższej jakości i posiadają stosowne atesty.

Posiłki obiadowe dowożone są środkami transportu dopuszczonymi przez Sanepid do przewozu artykułów spożywczych.

Dania z mięsa (porcja = 50g)

Schab ze śliwką lub z morelą w maladze porcja 5,00 zł
Schab sylwestrowy porcja 5,50 zł
Schab z porem i boczkiem wędzonym porcja 5,50 zł
Schab z grzybami

 

Schab z orzechami i żurawiną

porcja 5,50 zł

 

porcja 5,50 zł

Rolada drobiowa ”Delicja”(ser, papryka) porcja 5,00 zł
Rolada drobiowa „Mozaika”(migdały, rodzynki) porcja 5,50zł
Rolada drobiowa „Kolorowa” (warzywa) porcja 5,00 zł
Rolada drobiowa trójkolorowa porcja 5,00 zł
Galantyna z kurczaka porcja 5,00 zł
Rolada z kaczki bakaliowa porcja 5,50 zł
Rolada z kaczki wątróbką i słoninką porcja 5,50 zł
Karkówka z ziołami porcja 5,00 zł
Pieczeń rzymska porcja 4,00 zł
Pasztet królewski porcja 5,00 zł
Befsztyk tatarski porcja 10,00 zł
Ozorki w maladze porcja 5,50 zł
Tymbaliki drobiowe porcja 5,50 zł

 

 

Dania z ryb (porcja =75g):

Pstrąg w galarecie porcja 7,00 zł
Pstrąg faszerowany porcja 7,00 zł
Karp w galarecie porcja 7,00 zł
Dorsz w galarecie porcja 7,00 zł
Dorsz faszerowany porcja 7,00 zł
Łosoś w galarecie porcja 7,50 zł
Ryba po grecku porcja 7,00 zł
Szczupak faszerowany porcja 7,00 zł
Śledzie po japońsku porcja 5,50 zł
Śledź leśny (grzyby, ogórek, cebula) porcja 5,50 zł
Karp smażony (dzwonki) 35 zł/kg

 

Dania z jaj: (porcja=sztuka)

Jajka garnirowane z łososiem porcja 3,50 zł
Jajka garnirowane z kawiorem porcja 3,50 zł
Jajka molett na bazie sałatki jarzynowej porcja 3,50 zł
Jajka w sosie tatarskim porcja 3,00 zł

 

Sałatki:

Jarzynowa 18 zł / kg
Drobiowa (kurczak, ryż, ananas, kukurydza) 20 zł / kg
Tuńczykowa 20 zł / kg
Śledziowa 18 zł / kg
Słoneczna (szynka, seler, ser żółty, kukurydza, ananas)  
Milagro (kurczak grillowany, seler naciowy, ogórek zielony, kukurydza, ananas) 22 zł / kg
Selerowa (seler, kukurydza, ananas, czerwona fasola, orzechy włoskie) 22 zł / kg

Krokiety:

z mięsem 3,50 zł / sztuka
z kapustą i grzybami 3,50 zł / sztuka

 

Paszteciki

z mięsem 3,50 zł / sztuka
z kapustą i grzybami 3,50 zł / sztuka

 

Pierogi z kapustą i grzybami 20 zł/kg
Uszka z grzybami 22 zł/kg
Barszczyk czerwony (300ml) porcja 3,00 zł
Zupa krem z pieczarek, borowików, brokułów porcja 6,00 zł
Kaczka pieczona z jabłkami 60-70 zł/sztuka
Indyk pieczony 35 zł/kg
Zrazy drobiowe 8 zł/ sztuka
Zrazy wołowe 9,50 zł/ sztuka
Kotlet deVolaille 8 zł/ sztuka

WARIANT I

  • Barszcz czerwony podany z pasztecikiem z kapustą i grzybami
  • Filet z pstrąga, frytki oraz bukiet trzech surówek
  • Napoje zimne oraz soki (300ml/os)
  • Kawa lub herbata, mleczko, cukier, cytryna
  • Sernik, makowiec, jabłecznik (1 ciastko/os)

Koszt 30 zł/osobę

WARIANT II

  • Na przystawkę: śledzik po japońsku
  • Barszcz czerwony podany z pasztecikiem z kapustą i grzybami
  • Filet z pstrąga lub filet z dorsza, frytki lub ziemniaczki opiekane w ziołach oraz bukiet trzech surówek
  • Napoje zimne oraz soki (300ml/os)
  • Kawa lub herbata, mleczko, cukier, cytryna
  • Sernik, makowiec, jabłecznik (2 ciastka/os)
  • Lody z bitą śmietaną i owocami

Koszt 50 zł/osobę

WARIANT III

  • Na przystawkę: pstrąg lub łosoś w galarecie
  • Zupa krem z borowików podana z groszkiem ptysiowym
  • Filet z pstrąga lub filet z dorsza, frytki lub ziemniaczki opiekane w ziołach oraz bukiet trzech surówek
  • Napoje zimne oraz soki (500ml/os)
  • Kawa lub herbata, mleczko, cukier, cytryna
  • Sernik, makowiec, jabłecznik (2 ciastka/os)
  • Lody z bitą śmietaną i owocami

Zakąski:

(2 porcje ryby/os)

  • szczupak faszerowany
  • ryba po grecku
  • śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem

(2 porcje mięsne/os)

  • schab ze śliwką w maladze
  • kaczka z wątróbką i słoninką
  • rolada „Mozaika” z rodzynkami i migdałami pod biała pierzynką

pierogi z kapustą i grzybami (8 sztuk/os)

Koszt 90 zł/osobę

Zapewniamy świąteczny nastrój z przepięknymi kolędami w tle.