Wesela

Przyjęcia weselne organizowane są na głównej sali, możliwość dostosowania wystroju według potrzeb i indywidualnych upodobań.

W zakresie organizacji i obsługi imprez weselnych stale współpracujemy z orkiestrą lub z dj’em, proponujemy torty weselne z zaprzyjaźnionej cukierni – ROGALIK.

Na sali znajduje się bar, który może zostać uruchomiony na życzenie Klienta.

Przykładowe menu przyjęcia weselnego

OBIAD:

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z porów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z zielonego groszku
  • Krem z pomidorów

Zupy krem podane są w bulionówkach lub w chlebkach.

Drugie danie (do wyboru 3-4 rodzaje mięs po dwie sztuki na osobę):

  • kotlet schabowy (z pieczarkami lub z serem i ananasem)
  • kieszonki schabowe z pieczarkami
  • sakiewki schabowe z sosem pieczeniowym z kopytkami
  • schab ze śliwką w sosie pieczeniowym
  • zrazy schabowe
  • udko z kurczaka z ryżem i rodzynkami białym sosie
  • udko pieczone z kurczaka
  • filet drobiowy po parysku
  • filet drobiowy z suszonymi pomidorami
  • filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym
  • kotlet de Volaill
  • zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką
  • pieczeń z szynki w sosie
  • zrazy wołowe w sosie pieczeniowym

Oraz ziemniaki i frytki.

Surówki (3 do wyboru):

  • buraczki na ciepło lub na zimno
  • marchewka z groszkiem lub bez groszku na ciepło
  • kapusta zasmażana
  • czerwona kapusta z rodzynkami na ciepło lub surówka
  • biała kapusta z koperkiem
  • kapusta pekińska kukurydza i czerwona papryką
  • surówka z marchewki (z jabłkiem lub rodzynkami lub chrzanem)
  • mizeria
  • surówka z ogórków, pomidorów, sałaty z sosem vinegret
  • seler z rodzynkami
  • surówka z ogórka kiszonego z cebulką

ZAKĄSKI ZIMNE (do wyboru):

  • Schab ze śliwką lub morelą w maladze
  • Schab sylwestrowy
  • Schab z porą i boczkiem wędzonym
  • Schab z grzybami
  • Rolada drobiowa ”Delicja” (ser, papryka)
  • Rolada drobiowa „Mozaika”(migdały, rodzynki)
  • Rolada drobiowa „Kolorowa” (warzywa)
  • Rolada drobiowa trójkolorowa
  • Galantyna z kurczaka
  • Rolada z kaczki bakaliowa
  • Rolada z kaczki wątróbką i słoninką
  • Karkówka pieczona z ziołami
  • Pasztet królewski
  • Befsztyk tatarski
  • Ozorki w maladze
  • Tymbaliki drobiowe
  • Koreczki mięsno – warzywne
  • Koreczki z śliwką i boczkiem
  • Półmisek szwedzki (szynka 2 rodzaje, polędwica, kabanosy, salami)

Dania z ryb:

  • Pstrąg w galarecie
  • Pstrąg faszerowany
  • Ryba po grecku
  • Szczupak faszerowany
  • Dorsz faszerowany
  • Śledzie po japońsku
  • Śledzie z cebulką w oleju
  • Śledź leśny (grzyby, ogórek, cebula)
  • Rolmopsy śledziowe
  • Łosoś w galarecie
  • Łosoś wędzony
  • Węgorz wędzony
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka molett na bazie sałatki jarzynowej

Sałatki:

  • Jarzynowa
  • Drobiowa (kurczak, por, jajko, ananas)
  • Tuńczykowa
  • Śledziowa
  • Słoneczna (szynka, seler, ser żółty, kukurydza, ananas)
  • Milagro (kurczak grilowany, seler naciowy, ogórek zielony, kukurydza, ananas)
  • Selerowa (seler, kukurydza, ananas, czerwona fasola, orzechy włoskie)
  • Gyros – warstwowa (sałata pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza, cebula, kurczak grillowany, sos ketchupowo-majonezowy
  • Grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula, feta, oliwki, sos winegret)
  • Półmisek warzywny (ogórki, pomidory)

DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PO GODZINIE 22.00 (do wyboru 2-3):

  • Płonący indyk w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniaczkami (300 zł)
  • Prosie pieczone z kaszą i ciemnym sosem – (800 zł)
  • Bigos z kiełbasą
  • Flaczki
  • Forszmak
  • Bogracz
  • Żurek
  • Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
  • Strogonow
  • Barszcz z pasztecikiem lub z krokietem lub z cebulkami
  • Udka pieczone

Kawa, herbata a także pieczywo i masło podawane są bez ograniczeń,

Owoce oraz soki i napoje – kwestia do ustalenia

KOSZT: od 135 zł do 170 zł od osoby

Niniejsza propozycja nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu prawa, ceny mają charakter orientacyjny.

Oferta handlowa przygotowywana jest na indywidualne zamówienie w oparciu o szczegółowe ustalenia.