Wielkanoc pełna smaku – bez stresu w kuchni!

Przygotowaliśmy dla Was świąteczne menu pełne tradycyjnych dań i nowoczesnych akcentów. Zamów ulubione potrawy do 16 kwietnia i ciesz się wyjątkowym czasem z bliskimi – my zajmiemy się resztą!

zamówienia przyjmujemy do środy 16 kwietnia 2025r.

osobiście: Restauracja JEDYNA w Gdyni ul. Narcyzowa 1/8

telefonicznie:  58-624-77-33  lub  509-851-636

mailowo:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

odbiór zamówienia –  w sobotę 19 kwietnia 2025 w godzinach 8.00-11.00


Dania mięsne (porcja 80g + ewentualnie galareta 50g):
    • schab z żurawiną i orzechami  - 13,00 zł
    • rolada drobiowa ze szpinakiem i omletem – 13,00 zł
    • rolada z kaczki z wątróbką i słoninką – 13,00 zł
    • karkówka z ziołami – 13,00 zł
    • pasztet królewski foremka (400g) – 40,00 zł


Dania z ryb (porcja 90g):
    • pstrąg w galarecie + 50g – 17,00 zł
    • łosoś grillowany w galarecie + 50g – 22,00 zł
    • rolada szpinakowa z łososiem – 10,00 zł


Dania z jaj (porcja = 1/2 sztuka):
 - jaja faszerowane serem i bekonem – 5,00 zł
 - jaja w sosie tatarskim – 5,00 zł
      
Sałatki:
    • jarzynowa 50 zł/kg
    • świąteczna (brokuły, jaja, koperek, favita, czerwona cebula, pestki dyni, sos musztardowo-miodowy) - 56 zł/kg


Zupy:
    • barszcz biały z jajem – 35 zł/900ml
    • żurek z białą kiełbasą  - 35 zł/900ml


Dania obiadowe:
    • kaczka pieczona z jabłkami – 110 zł/sztuka
    • bigos – 48 zł/900 ml
    • łódki drobiowe faszerowane pieczarkami – 24 zł/szt
    • zraz wołowy z boczkiem, ogórkiem, cebulą w sosie – 28 zł/szt
    • zraz schabowy w sosie śmietanowo-chrzanowym – 26 zł/szt
    • kotlet deVolaill z masłem – 17 zł/szt
    • filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym – 25 zł/szt
    • sakiewki drobiowe z mozarellą i pomidorem – 25 zł/szt
    • polędwiczki wieprzowe 3 szt w sosie pieprzowym – 26 zł/porcja