Wielkanoc pełna smaku – bez stresu w kuchni!
Przygotowaliśmy dla Was świąteczne menu pełne tradycyjnych dań i nowoczesnych akcentów. Zamów ulubione potrawy do 16 kwietnia i ciesz się wyjątkowym czasem z bliskimi – my zajmiemy się resztą!
zamówienia przyjmujemy do środy 16 kwietnia 2025r.
osobiście: Restauracja JEDYNA w Gdyni ul. Narcyzowa 1/8
telefonicznie: 58-624-77-33 lub 509-851-636
mailowo:
odbiór zamówienia – w sobotę 19 kwietnia 2025 w godzinach 8.00-11.00
Dania mięsne (porcja 80g + ewentualnie galareta 50g):
• schab z żurawiną i orzechami - 13,00 zł
• rolada drobiowa ze szpinakiem i omletem – 13,00 zł
• rolada z kaczki z wątróbką i słoninką – 13,00 zł
• karkówka z ziołami – 13,00 zł
• pasztet królewski foremka (400g) – 40,00 zł
Dania z ryb (porcja 90g):
• pstrąg w galarecie + 50g – 17,00 zł
• łosoś grillowany w galarecie + 50g – 22,00 zł
• rolada szpinakowa z łososiem – 10,00 zł
Dania z jaj (porcja = 1/2 sztuka):
- jaja faszerowane serem i bekonem – 5,00 zł
- jaja w sosie tatarskim – 5,00 zł
Sałatki:
• jarzynowa 50 zł/kg
• świąteczna (brokuły, jaja, koperek, favita, czerwona cebula, pestki dyni, sos musztardowo-miodowy) - 56 zł/kg
Zupy:
• barszcz biały z jajem – 35 zł/900ml
• żurek z białą kiełbasą - 35 zł/900ml
Dania obiadowe:
• kaczka pieczona z jabłkami – 110 zł/sztuka
• bigos – 48 zł/900 ml
• łódki drobiowe faszerowane pieczarkami – 24 zł/szt
• zraz wołowy z boczkiem, ogórkiem, cebulą w sosie – 28 zł/szt
• zraz schabowy w sosie śmietanowo-chrzanowym – 26 zł/szt
• kotlet deVolaill z masłem – 17 zł/szt
• filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym – 25 zł/szt
• sakiewki drobiowe z mozarellą i pomidorem – 25 zł/szt
• polędwiczki wieprzowe 3 szt w sosie pieprzowym – 26 zł/porcja