WESELA I IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE – GDYNIA

Przyjęcia weselne organizowane są na głównej sali, możliwość dostosowania wystroju według potrzeb i indywidualnych upodobań. Zapraszamy do poznania naszej oferty cateringu, komuniichrzcin.

W zakresie organizacji i obsługi imprez weselnych stale współpracujemy z orkiestrą lub z DJ’em, proponujemy torty weselne z zaprzyjaźnionej cukierni – ROGALIK.

Na sali znajduje się bar, który może zostać uruchomiony na życzenie Klienta.

Zachęcamy Państwa do wyboru dań kuchni polskiej na przyjęcie weselne z zamieszczonego poniżej menu.

Zapraszamy do składania rezerwacji terminów i wynajmu sali na wesele podczas kontaktu telefonicznego, mailowego lub poprzez formularz kontaktowy Restauracji Jedyna w Gdyni Witomino.

 

Restauracja „JEDYNA”
w Gdyni ul. Narcyzowa 1/8
tel. /58/ 624-77-33 tel. kom.509-851-636
 

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE:

OBIAD:
Zupa do wyboru:
* rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
* krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
* krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
* krem z porów z groszkiem ptysiowym
* krem z zielonego groszku z łezką śmietany
* krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym

Drugie danie (do wyboru 3-4 rodzaje mięs, w sumie dwie sztuki na osobę):
* kotlet schabowy (z pieczarkami lub z serem i ananasem)
* kieszonki schabowe z pieczarkami
* sakiewki schabowe (grzyby, cebula) z sosem pieczeniowym z kopytkami
* schab ze śliwką w sosie pieczeniowym
* zrazy schabowe (boczek, cebula, ogórek) w sosie pieczeniowym
* roladki schabowe (seler naciowy, imbir, gałka muszkatołowa)
* roladki schabowe lub drobiowe (szynka, pomidor, ser żółty)
* udko z kurczaka z ryżem i rodzynkami w białym sosie
* udko pieczone z kurczaka
* udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
* podudzia z kurczka ze śliwką owijane boczkiem
* filet drobiowy po parysku (w cieście)
* filet drobiowy z suszonymi pomidorami
* filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym
* kotlet de Volaill
* zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką w sosie
* pieczeń z szynki w sosie
* zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (boczek, cebula, ogórek)
* polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
* filet z pstrąga lub łososia

oraz ziemniaki, frytki, ziemniaki opiekane

surówki (3 do wyboru):
* buraczki na ciepło lub na zimno
* marchewka z groszkiem lub bez groszku na ciepło
* kapusta zasmażana
* czerwona kapusta z rodzynkami na ciepło lub surówka
* biała kapusta z koperkiem
* kapusta pekińska z kukurydzą i czerwona papryką
* surówka z marchewki (z jabłkiem lub rodzynkami lub chrzanem)
* mizeria
* surówka z ogórków, pomidorów, sałaty z sosem vinegret
* seler z rodzynkami
* surówka z ogórka kiszonego z cebulką

ZAKĄSKI ZIMNE (do wyboru):

* schab ze śliwką lub morelą w maladze
* schab sylwestrowy (śliwka, morela, otoczka z kolorowej papryki)
* schab z porem i boczkiem wędzonym
* schab z grzybami
* schab z żurawiną i orzechami
* rolada drobiowa ”Delicja” (ser, czerwona papryka)
* rolada drobiowa „Mozaika”(migdały, rodzynki)
* rolada drobiowa „Kolorowa” (warzywa)
* rolada drobiowa trójkolorowa
* rolada drobiowa ze szpinakiem, fetą i czosnkiem
* galantyna z kurczaka (wątróbka, koperek)
* rolada z kaczki bakaliowa
* rolada z kaczki wątróbką i słoninką
* karkówka pieczona z ziołami
* pasztet królewski
* pasztet warzywny (wegetariański)
* befsztyk tatarski
* ozorki w maladze
* tymbaliki drobiowe lub wieprzowe (galaretki)
* rolada szpinakowa z łososiem lub szynką
* dip chrzanowy lub paprykowy lub żurawinowy
* koreczki mięsno – warzywne
* koreczki ze śliwką i boczkiem
* koreczki serowo – warzywne
* półmisek szwedzki (szynka 2 rodzaje, polędwica, kabanosy, salami)
* finger food / wrapsy

Dania z ryb:

* pstrąg w galarecie
* pstrąg faszerowany
* ryba po grecku
* szczupak faszerowany
* dorsz faszerowany
* śledzie po japońsku (z jajkiem na twardo)
* śledzie z cebulką w oleju
* śledź leśny (grzyby, ogórek, cebula)
* rolmopsy śledziowe (cebula, ogórek)
* łosoś w galarecie
* łosoś wędzony
* węgorz wędzony

* jajka w sosie tatarskim
* jaja faszerowane łososiem na zielonej sałacie
* jaja faszerowane z kawiorem na zielonej sałacie
* jaja faszerowane pastą z tuńczyka

Sałatki:

* jarzynowa
* słoneczna (szynka, seler, ser żółty, kukurydza, ananas)
* kurczakowa (sałata lodowa, kurczak wędzony, ogórek, kukurydza, czerwona papryka)
* tuńczykowa (tuńczyk, ryż, ananas, kukurydza)
* wiosenna (mix sałat, pomidorki koktajlowe,czerwona cebula, kukurydza, kurczak, pestki dyni lub słonecznika, sos miodowo-musztardowy)
* jesienna (szpinak, boczek, feta, suszone pomidory, pestki złonecznika, sos czosnkowy)
* milagro (kurczak grillowany, seler naciowy, ogórek zielony, kukurydza, ananas)
* selerowa (seler, kukurydza, ananas, czerwona fasola, orzechy włoskie)
* gyros (sałata pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza, cebula, kurczak grillowany,
sos ketchupowo-majonezowy
* grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula, feta, oliwki, sos winegret)
* rodzynkowa (seler konserwowy, ananas, kukurydza, rodzynki, jaja)

DANIA NA GORĄCO (do wyboru 2-3):

* płonący indyk z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chrzanowym (400 zł)
* pieczone prosie z kaszą i sosem pieczeniowym (900 zł)
* płonąca szynka (350 zł)
* bigos z kiełbasą
* flaczki
* forszmak
* bogracz
* żurek
* szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
* strogonow
* barszcz z pasztecikiem lub z krokietem lub z cebulakami
* udka pieczone

Kawa, herbata a także pieczywo i masło podawane są bez ograniczeń

Owoce oraz soki i napoje – kwestia do ustalenia

KOSZT: od 100 zł do 170 zł od osoby