Przyjęcia weselne organizowane są na naszej głównej sali. Oferujemy możliwość dostosowania wystroju według potrzeb i indywidualnych upodobań pary młodej. Zapraszamy także do zapoznania się z naszą ofertą organizacji chrzcin, komunii oraz dotyczącej usług cateringowych.
W zakresie organizacji i obsługi imprez weselnych stale współpracujemy z orkiestrą lub z DJ’em. Proponujemy również torty weselne na zamówienie z zaprzyjaźnionej cukierni ROGALIK.
Na sali znajduje się bar, który może zostać uruchomiony na życzenie Klienta.
Zachęcamy Państwa do wyboru dań kuchni polskiej na przyjęcie weselne z zamieszczonego poniżej menu.
Zapraszamy do składania rezerwacji terminów i wynajmu lokalu na wesele podczas kontaktu telefonicznego, mailowego lub poprzez formularz kontaktowy Restauracji Jedyna w Gdyni Witomino.
Dlaczego warto zorganizować u nas przyjęcie?
Zajmujemy się profesjonalną organizacją wesel oraz innych imprez okolicznościowych. Dbamy o każdy aspekt przyjęcia, abyście Państwo zawsze dobrze wspominali spędzony u nas czas. Organizacja urodzin, komunii, chrzcin czy stypy w Gdyni to nasza specjalność. Podejmując się współpracy z Państwem, możemy zagwarantować:
- indywidualnie skomponowane menu,
- smaczne i zdrowe potrawy kuchni polskiej,
- profesjonalną i miłą obsługę,
- możliwość wystroju sali według Państwa potrzeb i upodobań,
- atrakcyjne ceny,
- niezapomniane chwile,
- szampańską zabawę.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji na każdym etapie współpracy. Zapewniamy, że zaproszeni na przyjęcie goście będą długo i miło wspominać zorganizowane w naszej Restauracji Jedyna przyjęcie.
PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE:
OBIAD:
Zupa do wyboru:
* rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
* krem z brokułów
* krem z pieczarek
* krem z porów
* krem z białych warzyw
* krem z pomidorów
Każdą zupę krem serwujemy z łezką śmietany lub bazyliowym pesto.
Dodatkowo podajemy groszek ptysiowy, grzanki lub prażone nasiona.
Drugie danie (do wyboru 3-4 rodzaje mięs, w sumie dwie sztuki na osobę):
* kotlet schabowy (z pieczarkami lub z serem i ananasem),
* kieszonki schabowe z pieczarkami,
* schab ze śliwką w sosie pieczeniowym,
* zrazy schabowe lub z karkówki (boczek, cebula, ogórek) w sosie pieczeniowym,
* roladki schabowe lub drobiowe (szynka, pomidor, ser żółty),
* udko pieczone z kurczaka,
* udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,
* podudzia z kurczaka ze śliwką owinięte boczkiem,
* filet drobiowy z mozzarellą i pesto,
* filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym,
* kotlet de Volaill,
* roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami,
* pieczeń z szynki lub karkówka w sosie pieczeniowym,
* zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (boczek, cebula, ogórek),
* polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym,
* polędwiczki drobiowe w sosie szpinakowym,
* filet z pstrąga lub łososia,
* szaszłyki warzywne,
* kotlety sojowe
oraz ziemniaki, frytki, ziemniaki opiekane
surówki (3 do wyboru):
* buraczki na ciepło lub na zimno
* marchewka z groszkiem lub bez groszku na ciepło
* kapusta zasmażana
* porowa z jabłkiem
* biała kapusta z koperkiem i porem
* kapusta pekińska z kukurydzą i czerwona papryką
* surówka z marchewki (z jabłkiem lub rodzynkami lub chrzanem)
* mizeria
* surówka z ogórków, pomidorów, sałaty z sosem vinegret
* seler z rodzynkami
ZAKĄSKI ZIMNE (do wyboru):
* schab ze śliwką
* schab z porem i boczkiem wędzonym
* schab z grzybami
* schab z żurawiną i orzechami
* rolada drobiowa ”Delicja” (ser, czerwona papryka)
* rolada drobiowa Trio (trzy warstwy curry, pomidor, szpinak)
* rolada drobiowa ze szpinakiem, fetą i czosnkiem
* galantyna drobiowa z sosem kociewskim
* rolada z kaczki bakaliowa
* rolada z kaczki wątróbką i słoninką
* karkówka pieczona z ziołami
* pasztet królewski
* pasztet warzywny (wegetariański)
* befsztyk tatarski
* tymbaliki drobiowe lub wieprzowe (galaretki)
* rolada szpinakowa z łososiem lub szynką
* dip chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy, 1000 wysp
* koreczki mięsno – warzywne
* koreczki drobiowe z morela owinięte boczkiem
* koreczki ze śliwką owinięte boczkiem
* koreczki serowo – warzywne
* półmisek szwedzki (szynka 2 rodzaje, polędwica, kabanosy, salami)
* finger food / wrapsy
* deska serów
* szaszłyki warzywne z mozzarellą, bazylią i pomidorkiem koktajlowym
DANIA Z RYB:
* pstrąg w galarecie
* pstrąg faszerowany
* ryba po grecku
* szczupak faszerowany
* śledzie po japońsku (z jajkiem na twardo)
* śledzie z cebulką w oleju
* śledź leśny (grzyby, ogórek, cebula)
* łosoś w galarecie
ZAKĄSKI Z JAJEM:
* jajka w sosie tatarskim
* jaja w sosie kociewskim
* jaja faszerowane łososiem na miksie sałat
* jaja faszerowane suszonymi pomidorami na miksie sałat
* jaja faszerowane pastą z tuńczyka lub pastą bazyliową
SAŁATKI:
* jarzynowa
* grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula, ser favita, oliwki, sos vinegret)
* gyros (sałata pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza, cebula, kurczak grillowany,
sos ketchupowo-majonezowy)
* jesienna (szpinak, boczek, feta, suszone pomidory, pestki słonecznika, sos czosnkowy)
* Cezar (pierś z kurczaka, parmezan, pomidorki, sałata rzymska, sos majonezowo-czosnkowy)
* letnie orzeźwienie (mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, papryka, kukurydza, bazylia, mozzarella, sos ze świeżych ziół)
* serowa (roszponka, ser halloumi, czerwona cebula, pestki dyni, szczypiorek, pomidorki koktajlowe, grzanki, sos czosnkowy)
* makaronowa (makaron orizo, ogórek, kukurydza, kurczak grillowany, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, majonez)
* jedyna (roszponka, prażona dynia, ser wędzony, pomidorki koktajlowe, boczek, sos musztarowo-miodowy)
DANIA NA GORĄCO (do wyboru 2-3):
* płonący indyk z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chrzanowym (600 zł)
* pieczone prosie z kaszą i sosem pieczeniowym (1300 zł)
* płonąca szynka (600 zł)
* bigos z kiełbasą
* flaczki
* bogracz
* żurek
* szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
* strogonow
* barszcz z pasztecikiem lub z krokietem lub
* udka pieczone
Kawa, herbata a także pieczywo i masło podawane są bez ograniczeń.
Owoce oraz soki i napoje – kwestia do ustalenia.
KOSZT: od 110 zł do 350 zł od osoby.