Wesela i imprezy okolicznościowe w Gdyni – Restauracja Jedyna

Przyjęcia weselne organizowane są na naszej głównej sali. Oferujemy możliwość dostosowania wystroju według potrzeb i indywidualnych upodobań pary młodej. Zapraszamy także do zapoznania się z naszą ofertą organizacji chrzcin, komunii oraz dotyczącej usług cateringowych.

W zakresie organizacji i obsługi imprez weselnych stale współpracujemy z orkiestrą lub z DJ’em. Proponujemy również torty weselne na zamówienie z zaprzyjaźnionej cukierni ROGALIK.

Na sali znajduje się bar, który może zostać uruchomiony na życzenie Klienta.

Zachęcamy Państwa do wyboru dań kuchni polskiej na przyjęcie weselne z zamieszczonego poniżej menu.

Zapraszamy do składania rezerwacji terminów i wynajmu lokalu na wesele podczas kontaktu telefonicznego, mailowego lub poprzez formularz kontaktowy Restauracji Jedyna w Gdyni Witomino.

Dlaczego warto zorganizować u nas przyjęcie?

Zajmujemy się profesjonalną organizacją wesel oraz innych imprez okolicznościowych. Dbamy o każdy aspekt przyjęcia, abyście Państwo zawsze dobrze wspominali spędzony u nas czas. Organizacja urodzin, komunii, chrzcin czy stypy w Gdyni to nasza specjalność. Podejmując się współpracy z Państwem, możemy zagwarantować:

  • indywidualnie skomponowane menu,
  • smaczne i zdrowe potrawy kuchni polskiej,
  • profesjonalną i miłą obsługę,
  • możliwość wystroju sali według Państwa potrzeb i upodobań,
  • atrakcyjne ceny,
  • niezapomniane chwile,
  • szampańską zabawę.

Jesteśmy do Państwa dyspozycji na każdym etapie współpracy. Zapewniamy, że zaproszeni na przyjęcie goście będą długo i miło wspominać zorganizowane w naszej Restauracji Jedyna przyjęcie.

PROPOZYCJA MENU NA PRZYJĘCIE:

OBIAD:
Zupa do wyboru:
* rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
* krem z brokułów
* krem z pieczarek
* krem z porów
* krem z białych warzyw
* krem z pomidorów

Każdą zupę krem serwujemy z łezką śmietany lub bazyliowym pesto.
Dodatkowo podajemy groszek ptysiowy, grzanki lub prażone nasiona.

Drugie danie (do wyboru 3-4 rodzaje mięs, w sumie dwie sztuki na osobę):
* kotlet schabowy (z pieczarkami lub z serem i ananasem),
* kieszonki schabowe z pieczarkami,
* schab ze śliwką w sosie pieczeniowym,
* zrazy schabowe lub z karkówki (boczek, cebula, ogórek) w sosie pieczeniowym,
* roladki schabowe lub drobiowe (szynka, pomidor, ser żółty),
* udko pieczone z kurczaka,
* udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,
* podudzia z kurczaka ze śliwką owinięte boczkiem,
* filet drobiowy z mozzarellą i pesto,
* filet drobiowy z porem i boczkiem w sosie kurkowym,
* kotlet de Volaill,
* roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą,
* pieczeń z szynki lub karkówka w sosie pieczeniowym,
* zrazy wołowe w sosie pieczeniowym (boczek, cebula, ogórek),
* polędwiczki wieprzowe lub drobiowe w sosie borowikowym,
* filet z pstrąga lub łososia,
* szaszłyki warzywne,
* kotlety sojowe

oraz ziemniaki, frytki, ziemniaki opiekane

surówki (3 do wyboru):
* buraczki na ciepło lub na zimno
* marchewka z groszkiem lub bez groszku na ciepło
* kapusta zasmażana
* czerwona kapusta z rodzynkami na ciepło lub surówka
* biała kapusta z koperkiem
* kapusta pekińska z kukurydzą i czerwona papryką
* surówka z marchewki (z jabłkiem lub rodzynkami lub chrzanem)
* mizeria
* surówka z ogórków, pomidorów, sałaty z sosem vinegret
* seler z rodzynkami

ZAKĄSKI ZIMNE (do wyboru):

* schab ze śliwką
* schab z porem i boczkiem wędzonym
* schab z grzybami
* schab z żurawiną i orzechami
* rolada drobiowa ”Delicja” (ser, czerwona papryka)
* rolada drobiowa Trio (trzy warstwy curry, pomidor, szpinak)
* rolada drobiowa ze szpinakiem, fetą i czosnkiem
* rolada z kaczki bakaliowa
* rolada z kaczki wątróbką i słoninką
* karkówka pieczona z ziołami
* pasztet królewski
* pasztet warzywny (wegetariański)
* befsztyk tatarski
* tymbaliki drobiowe lub wieprzowe (galaretki)
* rolada szpinakowa z łososiem lub szynką
* dip chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy, 1000 wysp
* koreczki mięsno – warzywne
* koreczki drobiowe z morela owinięte boczkiem
* koreczki ze śliwką owinięte boczkiem
* koreczki serowo – warzywne
* półmisek szwedzki (szynka 2 rodzaje, polędwica, kabanosy, salami)
* finger food / wrapsy
* deska serów
* szaszłyki warzywne z mozzarellą, bazylią i pomidorkiem koktajlowym

DANIA Z RYB:

* pstrąg w galarecie
* pstrąg faszerowany
* ryba po grecku
* szczupak faszerowany
* śledzie po japońsku (z jajkiem na twardo)
* śledzie z cebulką w oleju
* śledź leśny (grzyby, ogórek, cebula)
* łosoś w galarecie

ZAKĄSKI Z JAJEM:

* jajka w sosie tatarskim
* jaja faszerowane łososiem na miksie sałat
* jaja faszerowane z kawiorem na miksie sałat
* jaja faszerowane pastą z tuńczyka

SAŁATKI:

* jarzynowa
* słoneczna (szynka, seler, ser żółty, kukurydza, ananas)
* kurczakowa (sałata lodowa, kurczak wędzony, ogórek, kukurydza, czerwona papryka)
* tuńczykowa (tuńczyk, ryż, ananas, kukurydza)
* wiosenna (mix sałat, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, kukurydza, kurczak, pestki dyni lub słonecznika, sos miodowo-musztardowy)
* jesienna (szpinak, boczek, feta, suszone pomidory, pestki słonecznika, sos czosnkowy)
*gyros (sałata pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza, cebula, kurczak grillowany,
sos ketchupowo-majonezowy)
* grecka (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula, feta, oliwki, sos vinegret)
* letnie orzeźwienie (mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, papryka, kukurydza, bazylia, mozzarella, sos ze świeżych ziół)
* Cezar (pierś z kurczaka, parmezan, pomidorki, sałata rzymska, sos majonezowo-czosnkowy)
* serowa (sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, smażone cząstki camemberta, sos vinegret)

DANIA NA GORĄCO (do wyboru 2-3):

* płonący indyk z pieczonymi ziemniaczkami i sosem chrzanowym (600 zł)
* pieczone prosie z kaszą i sosem pieczeniowym (1300 zł)
* płonąca szynka (600 zł)
* bigos z kiełbasą
* flaczki
* bogracz
* żurek
* szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
* strogonow
* barszcz z pasztecikiem lub z krokietem lub
* udka pieczone

Kawa, herbata a także pieczywo i masło podawane są bez ograniczeń.

Owoce oraz soki i napoje – kwestia do ustalenia.

KOSZT: od 80 zł do 200 zł od osoby.